ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ



Ποιος να πλησιάσει στον Παναθηναϊκό, όταν είναι βουτηγμένος κοντά στα εκατό εκατομμύρια χρέη; Ουδείς! Ας το πούμε απότομα. Είναι πονηρός όποιος σκέπτεται να «αγοράσει» μία ανώνυμη εταιρεία με τόσο βαρύ και ασήκωτο παθητικό. Πιο σωστά έχει 100% σκεπτικό πονηρό, δόλιο.
Θυμίζω τη μεγάλη κουβέντα Μελισσανίδη. Μεγάλη διότι είναι κουβέντα με αλήθεια ωμή. «Όποιος μπει σήμερα στην ΑΕΚ ή κομπιναδόρος είναι ή θεόμουρλος». Ειπώθηκε την μετά Ντέμη Νικολαϊδη εποχή, όταν η ομάδα είχε φθάσει στα όρια της πτώχευσης. Της οικονομικής καταστροφής. Και χρέος με τριψήφιο αριθμό σε εκατομμύρια.
Δεν είναι εκατό εκ. μέσα ο Παναθηναϊκός, είναι 90. Και στα 50 εκ. να είναι το έλλειμμα, μόνον επενδυτική πρόκληση δεν αποτελεί η χρεοκοπημένη ΠΑΕ. Δεν κατάλαβα. Ποιος άλλος να σώσει τον Παναθηναϊκό, παρά μόνον ένας επιχειρηματίας. Ένας επενδυτής. Όχι ένας… άλλος ιδεολόγος βάζελος, της ιδέας του μεγαλύτερου συλλόγου.
Άντε και έκανε την παλαμοβάρα αυτός που θέλει να γίνει αφεντικό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν φθάνουν τα 90, έστω 70 ίσως εκατομμύρια που θα χρεωθεί ο ίδιος με το καλημέρα. Μιλάμε για Παναθηναϊκό, δηλαδή ΠΑΕ που παίζει στην πρώτη ζώνη θεαματικότητας. Ομάδα υποχρεωμένη να κτυπάει πρωτάθλημα. Άρα, ο τρελός θα χρειαστεί να σπρώξει ακόμα για πλάκα μία εικοσαρού, να πάρει παίκτες, των απαιτήσεων Παναθηναϊκού.
Η αγορά σήμερα δεν προσφέρεται για επενδύσεις στις ποδοσφαιρικές μπίζνες. Είπαμε. Για να μη μπλέξει πάλι σε περιπέτειες, ακόμα χειρότερες απ’ εκείνες της πολυμετοχικότητας και της περιόδου Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από επιχειρηματία. Όχι κάποιον παραμύθι ενάντια στον Βαρδινογιάννη. Όχι κάποιον που θέλει να κάνει παιχνίδι κτυπώντας προσωπικά τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, τον όποιον. Επιτέλους! Δεν έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός από μεγαλομέτοχο που θα τα χώνει στη διαιτησία.
Ποιος, λοιπόν, με σώας τας φρένας κι όχι κάτι βρώμικο στο κεφάλι του, να θέλει να εμπλακεί με τον Παναθηναϊκό; Ο κανένας! Μη ξεχνάμε. Ο επιχειρηματίας, ο υγιής, όχι ο κομπιναδόρος, δεν σκέπτεται τίποτα άλλο, παρά μόνον κέρδος. Τα κεφάλαια που καλείται να δεσμεύσει ο υποψήφιος επενδυτής του Παναθηναϊκού, θα τοποθετηθούν σε καλάθι δίχως πάτο. Σ’ αυτό το αντιεμπορικό πρωτάθλημα δεν θα τα πάρει πίσω ούτε στον άλλον αιώνα.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment