Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ πήρε άδεια 6 μήνες. Προβλήματα στο τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας


Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, ανακοίνωσε στους φοιτητές οτι το μάθημα της δεν θα διδαχθεί αυτό το εξάμηνο καθώς η ίδια πήρε άδεια  6 ΜΗΝΕΣ.

Προβλήματα δημιουργούνται στους επί πτυχίω φοιτητές καθώς αρκετοί χρωστούν μόνο το συγκεκριμένο μάθημα για να αποκτήσουν το πτυχίο τους. Κάτι το οποίο θα τους πάει 1 χρόνο πίσω. Όπως επίσης και σε αρκετούς φοιτητές οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να δώσουν εξετάσεις στο συγκεκριμένο μάθημα.

Σε επικοινωνία που είχαν αρκετοί φοιτητές με τη γραμματεία της σχολής, η επίσημη απάντηση της γραμματείας ήταν ότι η συγκεκριμένη καθηγήτρια θα πάρει 6 μήνες άδεια και το μάθημα δεν θα διδαχτεί καθόλου αυτό το εξάμηνο καθώς και δεν θα υπάρξει εξέταση στο τέλος του εξαμήνου.

Το τμήμα αντιμετωπίζει αρκετά επιπλέον προβλήματα με καθηγητές και καθηγήτριες να εφαρμόζουν δικές τους πολιτικές. Συγκεκριμένα, το τμήμα έχει μόνο θεωρητικά μαθήματα κάτι το οποίο σημαίνει δεν έχει υποχρεωτική παρακολούθηση απο τους φοιτητές. Κάποια καθηγήτρια έχει εφαρμόσει άλλους κανόνες και βάζει παρουσίες στους φοιτητές που παρακολουθούν, δεν ανακοινώνει επίσημα την ημερομηνία εξέτασης παρά μόνο σε αυτούς που παρακολούθησαν.

Άλλη καθηγήτρια δεν επιτρέπει σε φοιτητή να ξαναμπεί στην αίθουσα σε περίπτωση που αυτός χρειαστεί να βγει για λίγο έξω απο την αίθουσα (π.χ να πάει τουαλέτα).

Αλλοι καθηγητές καθηγήτριες είναι άκρος ειρωνικοί με τους φοιτητές, οι οποίοι ρωτάνε κάτι ή ζητάνε να εξηγήσουν κάτι.

Καθηγητές και καθηγήτριες του τμήματος πολύ ψηλά τη μύτη έχετε σηκώσει,χαλαρώστε λιγάκι και βοηθήστε τους φοιτητές... Γαλλικά διδάσκετε όχι πυρηνική σύντηξη...
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment