Τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ - Καταγράφηκε σε κάμερα



Ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον επτά νέοι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ σε λούνα παρκ στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο. Μάλιστα η κατάσταση των πέντε τραυματιών κρίνεται σοβαρή

Τα θύματα που είχαν ανέβει στα βαγόνια του παιχνιδιού «fireball» για να διασκεδάσουν αλλά μια δυσλειτουργία του πελώριου μηχανισμού που λειτουργεί ως εκκρεμές εκτόξευσε στον αέρα τις θέσεις τους.
Το παιχνίδι που εμφάνισε τη δυσλειτουργία, μεταφέρει τους επιβάτες από τη μια πλευρά στην άλλη ενώ ταυτοχρόνως πραγματοποιεί περιστροφές.
Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι νεαρά άτομα. Οι αρχές διερευνούν εξονυχιστικά το περιστατικό προκειμένου να καταλήξουν στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Τα τραύματα των ανθρώπων που εκτοξεύτηκαν χαρακτηρίστηκαν από τους γιατρούς ως χτυπήματα όμοια με αυτά ενός τροχαίου.
Το λούνα παρκ έκλεισε μέχρι να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα Πέμπτη όταν θα ολοκληρωθούν οι διεργασίες που απαιτούνται για την ασφάλεια των επισκεπτών.
Το δυστύχημα συνέβη την πρώτη ημέρα λειτουργίας του λούνα παρκ που λειτουργεί στο πλαίσιο τοπικής γιορτής η οποία ολοκληρώνεται στις 6 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας.
Ο κυβερνήτης Τζον Κέισιτς, δήλωσε ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα αντίστοιχα πάρκα στην πολιτεία προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι ασφαλείας.
Βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος δείχνει τα θύματα να εκτοξεύονται με πολλή φόρα σε μεγάλο ύψος και στη συνέχεια να πέφτουν στο έδαφος.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment